Σουφλί

Οικοτεχνία και Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου “Τα Γνάφαλα” στην Πλατεία του Σουφλίου

Ελ.Βενιζέλου 12, 68400 Σουφλί Έβρος Ελλάδα

12 El. Venizelou Street, 68400 Soufli Evros Greece

τηλ. 0030 2554024168

 

Αυτό είναι το κεντρικό μας κατάστημα. Στεγασμένο σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι, έχουμε μαζέψει για εσάς σε αυτό τον χώρο όλα τα καλά που παράγει και κατασκευάζει η οικοτεχνία μας. Υφάσματα με το μέτρο, κεντήματα, τσεβρέδες, φουλάρ, εσάρπες, χειροποίητα κοσμήματα με το κουκούλι μας, αντικείμενα από μετάξι, διακοσμητικά για το σπίτι, είδη ενδύσεως και πολλά άλλα.

Θα σας ξεναγήσουμε στον ζεστό χώρο μας και στην ιδιωτική συλλογή μας, το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου “Τα Γνάφαλα” το οποίο στεγάζεται στο δεύτερο όροφο του καταστήματος μας. Μια συλλογή που τρεις δεκαετίες τώρα συλλέγουμε με μεράκι και αγάπη για την παράδοση της περιοχής μας.

IMG_0099 

Επίσης στον χώρο του οντά μας μπορείτε να παρακολουθήσετε άνετα καθισμένοι στην παραδοσιακή γωνιά μας απολαμβάνοντας μια παραδοσιακή λεμονάδα ή γκαζόζα της περιοχής την ιστορία του μεταξιού σε μια ολιγόλεπτη ταινία. Στον ίδιο χώρο μπορείτε να διαβάσετε κάποιο από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας που αφορούν την περιοχή και την ιστορία του τόπου μας.

Σουφλί, επί της Εθνικής Οδού

2ο Χιλ. Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, 68400 Σουφλί Έβρος Ελλάδα

2nd klm. Soufli to Alexandroupolis (on National Highway) , 68400 Soufli Evros Greece

τηλ. 0030 2554022088

eksw katasthma xwrosb

Για αυτούς που είναι βιαστικοί και επιθυμούν παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, μπορούν τα τα βρούνε σε αυτό το κατάστημα μας. Βρίσκετε πάνω στην Εθνική οδό, με άνετο πάρκινγκ και χώρο αναψυχής και ξεκούρασης για τους ταξιδιώτες. Φυσικά μπορεί να βρει όλη την συλλογή μας σε μεταξωτά υφάσματα, κεντήματα και αξεσουάρ. Επίσης έχουμε επιλέξει για εσάς παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής από συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις όπως κρασιά και τσίπουρα, καβουρμά και διάφορα άλλα αλλαντικά, πέτουρα και τραχανά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Σε αυτό το κατάστημα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην αίθουσα του κέντρου ενημέρωσης όλη την διαδικασία του αγαπημένου μας μεταξοσκώληκα και πως το κουκούλι του φτάνει σε μορφή εργόχειρου στο τραπέζι σας.

Κρήτη, Χανιά

Κατάστημα “Silk-Δημιουργίες στο Μετάξι”

Χρυσάνθου Επισκόπου 47, 73130 Χανιά Κρήτη Ελλάδα

τηλ. 0030 2821114943

OLYMPUS DIGITAL CAMERA